Сільгоспвиробники Тернопільщини отримали 22 млн грн допомоги

31 березня 2017 51 0
Тернопільські сільгоспвиробники отримали фінансову допомогу від держави та області
nbuviap.gov.uaТернопільські сільгоспвиробники отримали фінансову допомогу від держави та області

У 2016 році сільгоспвиробники Тернопільщини отримали з державного бюджету 21 млн грн, а з обласного — 820 тис. грн. Про підтримку сільгоспвиробників області розповів директор департаменту агропромислового розвитку Тернопільської ОДА Віталій Луй, повідомляє прес-служба ОДА.

«У першу чергу підтримка з боку держави була надана галузі тваринництва. Так, господарству з Підволочиського району за придбані племінні нетелі відшкодовано 2,8 млн грн», — зазначив Віталій Луй.

У рамках програми «Фінансова підтримка заходів в АПК шляхом здешевлення кредитів», 26-ом господарствам по 39-ти кредитних угодах за користування кредитами комерційних банків відшкодовано 18,2 млн грн. Зокрема, найбільше профінансовано підприємств Бучацького району (6,4 млн грн), Теребовлянського району (1,9 млн грн) та Чортківського району (1,86 млн грн). Ще 11 господарств з семи районів області отримали відшкодування відсоткової ставки за користування кредитами комерційних банків.

«Товаровиробникам та сільським жителям краю надавалася підтримка з обласного бюджету згідно «Комплексної програми розвитку агропромислового комплексу Тернопільської області» у розмірі 820 тис. грн. Це дало змогу покращити матеріальну базу восьми сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, придбавши для них 15 одиниць сільськогосподарської техніки та обладнання на загальну суму 520 тис. грн. Також було закуплено 63,6 т рідкого азоту для зберігання спермопродукції та здешевлено 4,4 тис. доз сперми для проведення штучного запліднення корів в особистих селянських господарствах», — наголосив Віталій Луй.

Виконано за допомогою Disqus