5 квітня 2017, 17:40, Світ

Американські бізнесмени готові інвестувати у фермерство Херсонщини

Американські бізнесмени вбачають в Україні й у Херсонщині зокрема потужний потенціал для розвитку фермерства, адже цьому сприяють всі природні ресурси та кліматичні умови регіону.

Про це під час зустрічі із керівництвом Херсонської ОДА заявила спеціаліст із розвитку торгівлі Американської комерційної служби Посольства США Мішель Сміт, повідомляють на сайті ХОДА.

За словами фахівців Американської комерційної служби, у США є бізнесмени, готові працювати в екологічно чистій Херсонській області, що має великий агропромисловий потенціал.

Розвиток агропромислових зв’язків між агараріями Херсонщини і потенційними американськими інвесторами можуть налагодити через залучення аеропорту «Херсон» і Херсонського торговельного порту для транспортування органічних зернових і плодово-ягідних культур, співпраці у галузі енергоефективності, а саме «зеленої» енергетики, налагодження спільної наукової діяльності в напрямку сільського господарства.

«Херсонщина готова до співпраці, тому що має всі необхідні ресурси, потрібно тільки, щоб в область зайшов відповідний інвестор. Кількість вирощеної продукції може охопити не тільки внутрішній ринок, а й у повній мірі задовольнити експортні потреби партнерів. Але при цьому важливо налагодити систему сільськогосподарської переробки й підготовки продуктів до транспортування», — розповів очільник Херсонської області Андрій Гордєєв.