Цього року зафіксовано історичний мінімум загибелі озимих ― Мартинюк

10 квітня 2017 99 0
Максим Мартинюк, перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України
kurkul.comМаксим Мартинюк, перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України

На своїй сторінці у Facebook перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк поділився цікавим фактом з українського агровиробництва.

«В цьому році зафіксовано історичний мінімум загибелі озимих культур під урожай-2017. Станом на початок квітня площа загиблих озимих (на зерно) склала всього 5,6 тис га або менше 0,1% від посівних площ», ― пише Максим Мартинюк на своїй сторінці у соцмережі.

На його думку такого ефекту вдалося досягти завдяки сприятливим погодним умовам та дотримання аграріями оптимальних строків та технологій агровиробництва.

«Мінагрополітики виступило ретранслятором рекомендацій аграрних науковців щодо підходів до проведення робіт сільгосптоваровиробникам в регіонах ― результат осінньої кампанії свідчить про те, що вони були професійними та ефективними», ― повідомив заступник міністра.

Він також вважає, що не варто непокоїтись щодо весняної посівної. Посів ранніх зернових вже проведено на площі 2,0 млн га, що становить 83% до плану. Прогнози щодо врожаю ще робити рано, але передумов для загрози врожаю немає.

Виконано за допомогою Disqus