На Полтавщині кукурудзою засіють 500 тис. га

10 квітня 2017 37 0
Цьогоріч на Полтавщині посіють 500 тис. га кукурудзи
kurkul.comЦьогоріч на Полтавщині посіють 500 тис. га кукурудзи

У Полтавській області цьогоріч кукурудзою засіють близько 500 тис. га, пише «Кременчуг ONLINE» із посиланням на прес-службу Полтавської ОДА.

За обсягами вирощування та експорту кукурудзи Полтавська область посідає перше місце в Україні.

Під час всеукраїнської відеоконференції з Мінагрополітики в Департаменті агропромислового розвитку Полтавської ОДА також повідомили , що очікується зменшення посівів соняшнику, зате аграрії збільшать площі сої та кукурудзи.

Директор ДАПК Полтавської ОДА Сергій Фролов поінформував, що в області станом на 5 квітня аграрії вже підживили озимі культури, які підуть на зерно, на площі 252,1 тис. га. Також провели закриття заради збереження вологи на площі 629,7 тис. га, підготували грунт для посівних робіт на 181,6 тис. га і посіяли ярих на 126,6 тис. га.

В області ранніх зернових і зернобобових посіяно на 85,4 тис. га, або 71% від прогнозованого, із них ячменю — на 71,2 тис. га, що становить 69% від плану; гороху — на 8,4 тис. га — 101% відповідно. Також аграрії почали сівбу соняшнику на 17,3 тис. га, виконавши його на 6% і цукрових буряків на 19,4 тис. га, що становить 57% від запланованого.

«Матеріально-технічними ресурсами аграрії області забезпечені. Але на сьогодні ще не вирішено питання про окремий підрозділ, який буде займатися реєстрацією техніки сільськогосподарського призначення у Державній службі з питань безпеки харчових продуктів. Також необхідно якомога швидше переглянути розцінки на послуги в насіннєвих лабораторіях «Державного центру сертифікації і експертизи сільськогосподарської продукції», — сказав Сергій Фролов.

Тим часом у Мінагрополітики запевнили, що структура окремого підрозділу з реєстрації с/г техніки вже визначена і в даний час відпрацьовується. А питання щодо розцінок на сертифікацію насіння і посадного матеріалу будуть вирішуватися в оперативному порядку.

«Весняно-польові роботи в області йдуть повним ходом. Крім ранніх зернових, яких зовсім мало (і 200 тис. га не набереться), все інше у нас — пізні культури. Цукрових буряків, за обсягами вирощування якого ми другі після Вінниці, вже посіяли більше половини площі. Соняшнику — хоч більшість районів і почали сіяти, все одно залишається ще 300 тис. га», — розповів Сергій Фролов.

Виконано за допомогою Disqus