Аграрії можуть залишиться без аміачної селітри

13 серпня 2015 96 0
Аграрії можуть залишиться без аміачної селітри
Zr2000.com.uaАграрії можуть залишиться без аміачної селітри

Українські аграрії залишаться без аміачної селітри в період осінньої посівної, вважає голова правління публічного акціонерного товариства «Азот» Віталій Скляров, пише «Інтерфакс-Україна», посилаючись на Ostchem.

«Ситуація з осінньою посівною — катастрофічна. Без запуску черкаського «Азоту» і «Рівнеазоту» український агропромисловий камплекс повністю залишиться без мінеральних добрив під час осінньої посівної 2015 р., а в наступному році ми побачимо істотне зниження врожайності і дефіцит продовольства», — сказав він.

За його словами, скасування мит на російські мінеральні добрива не є вирішенням проблеми.

«Якщо навіть скасують мита для російських виробників, це не вирішить питання, оскільки у них немає достатніх вільних обсягів. У Російській Федерації також почався сезон, є обмеження на вивіз добрив. Крім того, у російських імпортерів в Україні немає адекватної інфраструктури для продажу добрив: немає достатньої кількості мінераловозів — залізничного транспорту, який оперативно доставить всі необхідні обсяги, немає складів дистрибуції, немає техніки для внесення добрив», — зазначає Віталій Скляров.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою