Україна на 17% збільшила експорт молочної продукції

14 грудня 2023 78 0
Україна на 17% збільшила експорт молочної продукції
Depositphotos

У жовтні 2023 р. Україна збільшила обсяги експорту молочної продукції на 17%, у порівнянні із вереснем. Про це йшлось під час онлайн-заходу «Реконструкція України», організованого Торгово-промисловою палатою Італії в Україні та FederCamere, пише Kurkul.com.

Як повідомила Асоціація виробників молока, за попередніми даними Держстату України, у жовтні 2023 року Україна експортувала 8790 тонн молочної продукції на суму $18,15 млн. Натуральний експорт обсяги зросли на 17% порівняно з вереснем, а грошові надходження зросли на 22,6%.

Як зазначається, найбільше з України експортується молоко і вершки (23%), сир (24%), казеїн і казеїнати (17%) і вершкове масло (15%).

Водночас у жовтні відбулось зменшення обсягів експорту морозива (-71%) і масла (-8%).
За словами аналітика АВМ Георгія Кухалейшвілі, скоротила експорт вершкового масла через скорочення запасів і в умовах зростання попиту з-за кордону.

Зменшення поставок було викликано високими температурами в серпні, через що українські переробники виробляли менше, ніж зазвичай, масла напередодні осінньо-зимового сезону продажу. Крім того, українські компанії все менше зацікавлені в експорті масла до Європи, оскільки місцеві виробники мають привабливіші ціни для європейських споживачів.

Читайте також: 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus