У BEDNAR розповіли про переваги смугового обробітку ґрунту

2 квітня 2024 47 0
У BEDNAR розповіли про переваги смугового обробітку ґрунту
BEDNAR

Смуговий обробіток ґрунту має багато переваг з погляду живлення рослин, однією з яких є утримання перероблених поживних речовин на поверхні ґрунту та поступове повернення їх у вигляді органічних решток, що залишилися на поверхні. Про це Kurkul.com  розповіли в пресслужбі BEDNAR.

При осінній підготовці ґрунту поживні речовини встигають увійти в поглинальний комплекс ґрунту і доступні ярим культурам під час сівби. Важливо відзначити, що для деяких ярих культур з глибоким укоріненням поживні речовини потрібні як на початку при посіві, так і глибше в межах ґрунтового профілю.

Навесні смуговий обробіток застосовують, наприклад, при посіві кукурудзи після жита, зібраного на силос. У цьому випадку вигідно використовувати варіант внесення органічних добрив разом зі смуговим обробітком ґрунту для регулювання співвідношення C:N та прискорення мінералізації органічної речовини.

Застосування культиватора STRIP-MASTER від BEDNAR передбачає поєднання смугового обробітку ґрунту із внесенням гранульованих або рідких добрив на глибину 5-30 см за одну робочу операцію. При цьому заощаджується час і мінімізується кількість повторних проходів полем.

Читати за темою: BEDNAR збільшив гарантійний період на техніку до 2 років

STRIP-MASTER дозволяє вносити добрива на дві вибрані глибини — стартове і резервне глибше в профіль ґрунту. Окрім заходів боротьби з ерозією, ця технологія також забезпечує легкий доступ рослин до необхідних поживних речовин на поверхні ґрунту. При цьому це забезпечує поступову переробку поживних речовин з органічних решток і мінімізує втрати.

Як пояснили фахівці компанії, важливо відновити внесення добрив рано навесні, як тільки дозволять погодні та ґрунтові умови. Гранульовані добрива, в першу чергу азотні (LAV, LAD, карбамід, стабілізований азот), слід розділити на кілька етапів внесення через їх високу рухливість у ґрунті, щоб запобігти втратам через вимивання або випаровування в теплі місяці, дозволяючи рослинам поступово переробляти їх.

У фазі кущення пшениці можна застосовувати рідку форму азоту (DAM 390) або азот із сіркою (SAM). Добриво вноситься в ґрунт, виключаючи побоювання стосовно опіків рослин.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus