Світові експортні ціни на пшеницю падають третій місяць поспіль — ФАО

8 квітня 2024 238 0
Світові експортні ціни на пшеницю падають третій місяць поспіль — ФАО
Kurkul.com

У березні середнє значення Індексу цін на зернові ФАО склало 110,8 пункту, що на 2,6% нижче за лютневий показник і на 20% нижче за показник березня 2023 року. Про це пише Kurkul.com з посиланням на звіт фахівців ФАО. 

«У березні третій місяць поспіль тривало зниження світових експортних цін на пшеницю, зумовлене насамперед гострою експортною конкуренцією між Європейським союзом, російською федерацією і Сполученими Штатами Америки», — пояснили у ФАО.

На фоні наявних великих залишків додатковий знижувальний тиск на ринок чинила відмова Китаю від закупівель пшениці (як з Австралії, так і зі Сполучених Штатів Америки).

Зниженню цін також сприяли сприятливі очікування щодо врожаю 2024 року в російській федерації та Сполучених Штатах Америки.

Експортні ціни на кукурудзу, навпаки, дещо зросли порівняно з минулим місяцем. Підвищення цін на кукурудзу було зумовлене зміцненням купівельного попиту, зокрема з боку Китаю, на тлі логістичних труднощів в Україні та інших країнах, проте вплив сезонних факторів в Аргентині та Бразилії, де збирається врожай, дозволило стримати підвищувальну тенденцію.

Щодо інших фуражних зернових, то у березні світові ціни на ячмінь знизилися, тоді як ціни на сорго зросли. У березні значення Індексу цін ФАО на всі види рису знизилося на 1,7% переважно під впливом млявого імпортного попиту на міжнародних ринках.

Читати за темою:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus