З політики в агробізнес: Аваков інвестував у вирощування горіхів

10 квітня 2024 185 0
З політики в агробізнес: Аваков інвестував у вирощування горіхів
Depositphotos

Колишній міністр МВС України Арсен Аваков інвестував у вирощування горіхів на Закарпатті. Про це пише Kurkul.com з посиланням на zaxid.net.

Так, інвестиційна компанія «Форсайт Інвест» Арсена Авакова стала власником ТОВ «Карпатські золоті горішки», яке вирощує фундук на Закарпатті. Ліщиновий сад займає близько 900 га і є одним з найбільших в Україні.

Партнери Арсена Авакова — харківський бізнесмен та екснардеп Ігор Котвіцький і дружина народного депутата із Закарпаття Марина Лунченко.

За даними аналітичної системи YouControl, Арсен Аваков, його дружина Інна Авакова та Ігор Котвіцький офіційно стали власниками ТОВ «Карпатські золоті горішки» у 2023 році. Окрім них, акціями компанії володіють Мирослава Опшитош та Марина Лунченко.

Основний вид діяльності господарства — вирощування ягід, горіхів, інших плодових дерев і чагарників.

Також, за даними YouControl, інвестиційна компанія «Форсайт Інвест» Арсена Авакова являється засновником ТОВ «АҐРОФЕРТ» та ТОВ «Мілкор» із Закарпаття, які займаються вирощуванням зернових, зернобобових та олійних культур. Керівник усіх зазначених господарств Сергій Сабов, депутат Хустської міської ради.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus