Українські виробники для розширення ринків збуту адаптують с/г техніку під вимоги Європи

23 квітня 2024 50 0
Українські виробники для розширення ринків збуту адаптують с/г техніку під вимоги Європи
Kurkul.com

Українські технології та якість продукції вже в багатьох аспектах відповідають європейським стандартам. Тому зараз основне завдання виробників — розширити ринок збуту зі збільшенням експортних поставок.

Так, одним з інструментів пошуку нових ринків є виставки. Зокрема, українські виробники с/г техніки у квітні презентували свої агрегати на одній з найбільших виставок сільгосптехніки в Європі TECHAGRO 2024.

Про це йдеться у спецпроєкті «Чеська весна: що можуть показати наші виробники Чехії?» на Kurkul.com.

Попри те, що українські учасники зіштовхнулись із логістичними перешкодами, доправляючи до виставки зразки техніки, все ж зуміли вразити європейських покупців.

Так, компанія Egritech вперше представила свою продукцію на виставці. На національному стенді вона презентувала бункер накопичувач перевантажувальний БНП-30. Ця модель розроблена та сертифікована під умови праці в Європі. Його ширина 2,54 м, вантажопідйомність 22 т, а обʼєм кузова — 30 м3.

«На замовлення наших європейських друзів і дилерів ми облаштували його задньою поворотною віссю. Відтак за умов малих складських приміщень, блокується задня вісь і колеса повертаються так, як повертається кермо. Таким чином бункер більш маневровий», — розповів комерційний директор компанії Сергій Костенко.

Також бункер облаштований додатковою системою шиберних заслінок, що дозволяє робити прискорене вивантаження. Цей бункер вивантажує повний кузов за 3 хв. Додаткові  переваги — це 2 кардани, міцна вісь та зчеплення, двоконтурна пневматична система гальм. Цей бункер може агрегатуватися з технікою потужністю 220-240 кінських сил, тобто середньою лінійкою тракторів.

Читайте також: Український виробник презентував модернізовану модель культиватора

Сергій Костенко розповів, що компанія напрацювала систему відносин з дилерами в Європі, а саме в Польщі, Румунії, Молдові, Болгарії та в процесі переговорів з Угорщиною. В Чехії вони також шукають потенційних партнерів.

«В кінці березня ми привезли БНП-30 на виставку в Литві й там також побачили, що іноземці цікавляться ним. Але ми повинні розуміти, що на ринку Європи зараз стагнація, падає виробництво і попит відтерміновується. Тому ми сподіваємось, що попит зросте й ми будемо збільшувати потужності, щоб вчасно задовольнити покупців», — зазначив представник Egritech.

Він додав, що українські виробники мають своє місце на ринку Європи. Вітчизняна техніка дешевша за європейську внаслідок різниці в оплаті праці. І це вагомий важіль для наших продажів.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus