Данія має намір повністю зробити фермерів органічними

13 жовтня 2016 128 0
Данія має намір стати на 100% «органічною країною»
kashomaeno.comДанія має намір стати на 100% «органічною країною»

До 2020 р. Данія має намір стати на 100% «органічною країною», повідомляє Вaker tilly.

З цією метою у 2015 р. був затверджений Органічний план дій, який передбачає подальший розвиток і збільшення обсягів виробництва органічної продукції.

Його мета — до 2020 р. подвоїти площі вирощування органіки, у порівнянні з наявними на 2007 р.

План складається з 67 пунктів і зачіпає як активне впровадження методів ведення органічного сільського господарства, так і фінансову допомогу виробникам органічної продукції. Крім цього, плануються інвестиції в розвиток нових технологій та ідей, пов'язаних з органікою. Не менш важливою метою є розробка програм стимулювання попиту на органічну продукцію.

Для реалізації такого амбітного проекту у тому ж році було виділено значну суму у розмірі €53 млн.

Близько 7% землі в Данії вже використовується під органічне сільське господарство, а до 2020 р. їх кількість має досягнути 15%.Земля, що знаходиться в державному користуванні, буде оброблятися з використанням тільки органічних і біодинамічних методів ведення сільського господарства. Ключове завдання, яке стоїть перед урядом, — залучення до реалізації плану якомога більшого числа приватних землевласників.

Щоб зацікавити фермерів, їм необхідно показати переваги такого переходу. Тому з бюджету були виділені великі суми грошей на інвестування в дослідження з органічної продукції, на програми ознайомлення населення і просування в суспільство ідей корисності цієї продукції. Окремим пунктом було винесено витрати на консультування працівників агросектору, зацікавлених в переході до виробництва органічного продукту.

Але великі витрати виправдані: вони необхідні для генерування попиту, адже стабільний і високий дохід — найкращий інструмент переконання.

На підтримку контролю за перетворенням, збереженням і підтриманням органічних фермерських господарств, а також на субсидування експериментальних проектів, у період з 2015 по 2018 р. витратять суму у €3,6 млн. Більше уваги приділять спецпроектам, які фінансуються з сільгоспфондів. Разом з тим в планах є запуск моделі цільової субсидії і продовження виплати додаткових €161 на рік на 1 га для ділянок землі у перші 2 роки конверсії.

Виконано за допомогою Disqus