Працівники ХТЗ пікетували суд

7 листопада 2016 60 0
Мітинг працівників Харківського тракторного заводу
finance.obozrevatel.comМітинг працівників Харківського тракторного заводу

У Харкові під стінами Червонозаводського райсуду Харкова пройшов мітинг працівників Харківського тракторного заводу, повідомляє «Обозреватель».

4 листопада перед початком судового засідання зібралося понад 200 представників трудового колективу заводу. Люди тримали плакати з написами «Ми ще віримо в чесний суд», «ХТЗ має бути», «Вимагаємо покласти край свавіллю прокурорів», «Поверніть нашим родинам надію на майбутнє», а також скандували «Дайте нам працювати», «Руки геть від ХТЗ», «ХТЗ має жити».

Трудовий колектив прийшов під суд, щоб підтримати адвокатів підприємства, які оскаржують висунуті працівниками СБУ звинувачення гендиректору ХТЗ Андрію Ковалю.

Т.в.о генерального директора ПАТ «Харківський тракторний завод» В'ячеслав Шевченко, який був присутній на акції протесту перед судом, заявив, що колектив підтримує свого керівника і вимагає від правоохоронців припинити блокувати роботу ХТЗ.

«Наші адвокати подавали скаргу на ім'я Генеральної прокуратури про те, щоб скасували кримінальне переслідування директора Андрія Коваля. Генеральна прокуратура відмовила. І заява в Червонозаводський суд — для того, щоб суддя вплинув на рішення прокуратури, і ми закрили кримінальне переслідування генерального директора Андрія Коваля», — сказав В'ячеслав Шевченко.

Він нагадав, що зараз для ХТЗ відкрита кредитна лінія на 400 млн грн, щоб з'явилася можливість запустити завод.

«Договір, до речі, затверджений Національним банком України. Умови договору — відсутність кримінальних справ стосовно посадових осіб заводу. Люди хочуть, щоб кримінальну справу припинили, і ми почали працювати», — додав представник заводу.

Юрист, який представляє ХТЗ в суді, Андрій Хорішко наголосив, що адвокати надали прокуратурі достатню кількість доказів, які свідчать про відсутність складу злочину в діях Андрія Коваля. На думку представника ХТЗ, всупереч вимогам закону прокурор Антон Бондаренко, який підтримує державне обвинувачення, намагається затягувати розгляд справи і при цьому відмовляється його закрити.

У свою чергу адвокат генерального директора ХТЗ Олександр Самарець звернув увагу на те, що його підзахисному було повідомлено про підозру ще 19 травня, тобто більше 5 місяців назад, проте до цих пір не надали жодного доказу провини Андрія Коваля.

Виконано за допомогою Disqus