Для ринку землі потрібен кадастр — думка

23 липня 2015 437 0
Для ринку землі потрібен кадастр — думка
Latifundist.comДля ринку землі потрібен кадастр — думка

Зняття мораторію на продаж земель пришвидшить розвиток ринку землі, а також дозволить вдосконалити земельний кадастр та наповнити його якісною інформацією. Таку думку висловили експерти в ході прес-конференції «Земельна реформа в Україні: Якою має бути кінцева мета?».

Вони стверджують, що сьогодні більше половини земель не мають номерів, а тому не зможуть бути передані в оренду чи продані.

«Якщо ділянка не внесена в кадастр, ніхто її не зможе придбати чи передати в оренду. І це є наразі величезною проблемою, адже мало не половина земель не внесена в кадастр. А саме відкриття ринку і стимулює створення якісного кадастру. Тому, щоб продати землю, потрібно присвоїти номер, з’ясувати стосунки між сусідами та виявити накладки. Оскільки, ким би не був покупець: українцем чи іноземцем, ніхто не придбає ділянку з невпорядкованими документами, щоб потім її виборювати у судах», — пояснює експерт у сфері правового регулювання земельних відносин Сергій Біленко.

Читати по темі: Землею мають розпоряджатися дрібні фермери — думка

Окрім того, спеціалісти пояснили, що на сьогодні інвентаризації та оцінок наша земля не потребує, більше того, інфраструктура ринку земель у нашій країні вже давно готова до відкриття ринку.

Катерина Сокольникова, агропортал Kurkul.com

Виконано за допомогою Disqus