Сезон цукроваріння на Вінничині стартує за кілька днів

22 серпня 2017 354 0
Виробництво цукру
УкрцукорВиробництво цукру

Із четверга 24 серпня у Вінницькій області розпочнеться сезон цукроваріння.

Першим запрацює Томашпільський цукровий завод (підрозділ ТОВ «Агрокомплекс «Зелена долина»), повідомляють у Вінницькій ОДА.

Про це розповів директор Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Вінницької ОДА Микола Ткачук.

Загалом же у сезон працюватимуть сім цукрових заводів.

У нинішньому році на Вінниччині до шести заводів, що працювали торік, додасться Соколівська цукроварня. Підприємство, що простоювало протягом трьох останніх років, відновить переробку буряків на прохання місцевої громади, а найперше — цукроварів, які залишилися без роботи. Власник заводу дослухався до їхніх пропозицій.

У наступному 2018 р. планують відновити також Моївський цукровий, що теж уже три роки простоює.

«Окремі цукрозаводи вже надали графік пробних пусків і початку виробничого сезону. Першим розпочне роботу Томашпільський цукровий. Заводський гудок тут пролунає у святковий день, коли відзначатимуть річницю Незалежності України. Так само 24 серпня мав стартувати Жданівський цукрозавод. Однак його пуск перенесли на перший день осені», — розповів економіст асоціації «Поділляцукор» Леонід Козодой.

Тоді ж 1 вересня запустять конвеєр на Юзефо-Миколаївській цукроварні. Найбільш потужні підприємства — Крижопільський і Гайсинський цукрові заводи — ще визначаються із стартом.

Виконано за допомогою Disqus