Дрібні ферми не мають перспективи — думка

10 листопада 2017 529 0
Валерій Свидерський, керівник компанії «Орт Груп Трейд»
FacebookВалерій Свидерський, керівник компанії «Орт Груп Трейд»

Українському фермерству бракує сучасних технологій. У дрібних аграрних підприємств немає перспективи, адже вони не забезпечені сучасними технологіями. Таку думку висловив керівник компанії «Орт Груп Трейд» Валерій Свидерський, повідомляє lb.ua.

За його словами, конкурувати, коли працівники вручну засаджують продукцію, нереально. Також розвитку малого фермерства не сприяє українське законодавство.

«Я володію часткою в шести регіонах України. Більш-менш якось виживає лише Закарпаття І це не завдяки українському законодавству, а завдяки «чорним грошам» угорської влади, які просто ходять і роздають частики колгоспникам. Можливо, ще Львівська область, де Польща заходить на ці території. Все інше — дуже плачевно. Електроенергії немає, інтернету немає, а якщо немає інтернету, то не буде і технологій», — зазначив Валерій Свидерський.

За його словами, складнощі виникають навіть з проведенням електроенергії до ділянок, які мають статус приватного сільського господарства, призначених для ведення товарного сільгоспвиробництва.

«На 1 га землі, щоб хоч щось посадити потрібно мінімум $20 тис. У селянина таких грошей просто немає», —  сказав Валерій Свидерський.

Виконано за допомогою Disqus