Особливості гібридів озимого ріпаку селекції KWS

Особливості гібридів озимого ріпаку селекції KWS

КВС-Україна 28 серпня 2015 175 0

Ріпак – культура, яка надалі залишається економічно привабливою, даючи можливість отримати високий рівень чистого прибутку.

Але для того, щоб досягти бажаного результату необхідно дотримуватися всіх елементів його вирощування. Особливої уваги потребує підбір гібридів чи сортів, які за конкретних умов здатні розкрити свій потенціал.

Дійсно, сьогодні кожному агровиробнику доступні надбання світової селекції, але серед широкого різноманіття на ринку насіння озимого ріпаку можна розгубитись. Одним із допоміжних інструментів для вибору кращих гібридів залишається демонстраційні поля, на яких є можливість одночасно висівати продукти різних насіннєвих компаній за певних грунтово-кліматичних умов та технології вирощування.

Компанія ТОВ «КВС-Україна» пропонує п’ять гібридів озимого ріпаку: ГИБРІРОК, ТУРАН, ТРАВІАТА, ТРИАНГЕЛЬ і ТАССІЛО. Селекція цієї культури ведеться з 1951 р. Представлені гібриди характеризуються високою урожайністю, підвищеною морозо- та зимостійкістю, стійкістю до хвороб, розтріскування стручків, вилягання та одночасним дозріванням.

Різноманітність запропонованих гібридів обумовлена особливостями клімату України та зміною погодних умов. Ми рекомендуємо, у випадку пізніх строків посіву обирати гібриди зі швидким осіннім розвитком, зокрема це ТУРАН і ГИБРІРОК. Якщо погодні умови регіону характеризуються настанням ранньої весни, — варто обрати гібриди ТУРАН, ТАССІЛО, які швидше відновлюють вегетацію і рослини більш ефективно використовують запаси ґрунтової вологи.

У випадку ризику весняних заморозків доцільно висівати гібриди ТРИАНГЕЛЬ, ТРАВІАТА, які, навпаки, характеризуються повільним відновленням весняної вегетації. Таким чином гібриди інтенсивного типу ТАССІЛО і ТУРАН потребують більш комфортних умов вирощування та підвищених доз добрив, а гібриди ТРИАНГЕЛЬ, ТРАВІАТА та ГИБРІРОК характеризуються пластичністю і стабільністю.

Результати урожайності гібридів озимого ріпаку представлені в таблиці.

Результати урожайності з демонстраційних випробувань в 2015 році

Звичайно, не існує точних шляхів вирішення всіх питань, тому в кожному конкретному випадку варто керуватись досвідом та консультаціями наших спеціалістів. Звернувшись до спеціалістів КВС-Україна» Ви зможете отримати кваліфіковану відповідь на запитання, що дасть можливість максимально розкрити потенціал наших гібридів, отримати стабільно високі врожаї та відповідно, високий і стабільний прибуток.

Виконано за допомогою Disqus
Матеріали за темою