День 4. Трактори на виставці Agritechnika 2015: історія та сучасність

День 4. Трактори на виставці Agritechniсa 2015: історія та сучасність

АгроЕкспедиція Agritechnica 2015 12 листопада 2015 340 0

Ну от і дожили ми до останнього дня свого перебування на міжнародній виставці Agritechnica 2015. Спочатку здавалося, що трьох днів буде достатньо, але виставка ніби постійно збільшувалася. Тож зрештою у нас склалося враження, що не встигли ми більше, ніж встигли.

На четвертий день нашої АгроЕкспедиції ми зайшли на стенд компанії AGI (виробництво та установка елеваторів та елеваторного обладнання), де менеджер по Україні Максим Димінський розповів, як компанія збирається укріплюватися на українському ринку. Зокрема, вони збираються робити ставку на дрібних та середніх фермерів.

Для цього компанія спільно зі своїми партнерами із фінансової сфери розробляє нову програму, яка б дозволила аграріям будувати елеватори у кредит, але не з такими шаленими відсотками, як пропонують українські банки, а значно нижчими.

Максим Димінський, менеджер по Україні компанії AGI

Усіх нюансів та особливостей вони поки що не розповідають, але обіцяють, що восени наступного року програма, якщо не запрацює, то принаймні буде готова уся документальна база під проект.

«Наша найбільша проблема в тому, що оборотність елеватора, який знаходиться, скажімо, у східній чи центральній частині України, дуже низька. В Канаді, наприклад, елеватор можна спустошувати 10-12 разів на рік, часом 5-6 разів. Коли ж ми говоримо про наші елеватори, то це лише 1-2 рази. Справа в тому, що нашим фермерам немає де зберігати свою продукцію. Вони продають усе якомога скоріше, забивають елеватор, і він чекає, доки до нього приїдуть вагони, машини. Фермер не може його спустошити і заробити гроші. Ось чому ми говоримо, що нам потрібно розвивати фермерський ринок. Якщо фермер матиме гарний врожай, він здаватиме продукцію пізніше і зможе більше заробляти», — говорить Максим Димінський.

Що ще цікавого розповіли нам представники компанії AGI – читайте невдовзі в інтерв’ю на нашому сайті.

Потужний та універсальний

Також ми відвідали закриту презентацію концепту Fendt 1000 Vario. За словами представників компанії, ця модель не може досягти тієї потужності, що є у спеціальних тракторів, але в той же час вона потужніша за трактори стандартної компоновки.

«Основні задачі, які стояли перед цією розробкою – максимально ефективно передати 500 кінських сил ґрунту», – почули ми на презентації.

Що нового (далеко не повний список):

  • Шини, якими комплектується Fendt 1000 Vario. Їх висота досягає 2,35 м. Це на 20 см вище, ніж колеса 900-ї моделі, що до сьогоднішнього дня була рекордсменом по висоті шин;

  • Новий концепт для мотора. Основний принцип – використання низького числа оборотів (докладніше про це представники компанії обіцяють розповісти згодом). Також – нова гідравлічна система, котра дозволяє збільшити продуктивність до 430 л на хвилину;

  • Нова система охолодження, вентилятори якої розташовуються перед радіатором. Таким чином, він нагнітає холодне повітря, і ефективність системи підвищується на 25-70%.

«Для нас дуже важливою є універсальність цього трактора, тобто можливість його використання в різних сегментах сільського господарства», – говорять представники компанії AGCO.

Як ви вже зрозуміли, це лише анонс. Більше про Fendt 1000 Vario зможете прочитати у нас на сайті уже наступного тижня!

Що шукали відвідувачі на стенді Massey Fergusson?

Поки чекали своїх колег, вирішили порозпитувати відвідувачів виставки про те, що вони шукали на стенді Massey Fergusson. Як виявилося, чимало гостей «Агрітехніки» знають англійську мову гірше за нас (даремно ми хвилювалися), але декого розпитати все ж вдалося.

Наприклад, одна німкеня, яка працює на фермера, підбирала йому хорошого трактора, і цей їй якраз сподобався.

Німкеня,яка підбирала хорошого трактора

Ще ми спіймали одного фермера з Баварії. Він сказав, що йому трактор Massey Fergusson не дуже до вподоби. Він очікував якоїсь новинки, кардинальних рішень, а цей трактор майже нічим не відрізняється від того, що він придбав два роки тому.

Фермер з Баварії

Ще один наш співбесідник не є співробітником ферми і не має власного господарства. Він працює кимось на зразок нашого інженера-механіка в господарстві, що займається вирощуванням цукрового буряка, але не підбирає трактор для купівлі, а просто цікавиться новинками.

Massey Fergusson

Музей тракторів

Намилувавшись новенькими сяючими красенями, ми пішли подивитися на піонерів сільгосптехніки, які розташовані у музеї на території виставки.

Про них ми також вирішили зробити окремий великий матеріал, а поки-що ось вам кілька фото для «затравки».

Ще один матеріал, який пообіцяємо у цьому блозі, ми також напишемо згодом. Один з наших підписників на Фейсбуці попросив нас дізнатися про інноваційні рішення та програми для управління господарством. Ми зібрали багато інформації, серед якої також інноваційні рішення від срібних призерів виставки Agritechnica 2015.

Шановні читачі, тримайтеся землі, підписуйтеся на нашу сторінку у Фейсбуці та слідкуйте за новими текстами на Kurkul.com!

Виконано за допомогою Disqus
Матеріали за темою