Депутати запропонували зміни до законопроекту щодо розвитку виноробства

24 листопада 2017 192 0
Валентин Дідич, народний депутат
Kurkul.comВалентин Дідич, народний депутат

Аграрний комітет рекомендував до розгляду у першому читанні законопроект №6693 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку виробництва терруарних вин та натуральних медових напоїв», який має не лише зруйнувати бюрократію, а й заощадити кошти виробів.

Про це розповів народний депутат, голова аграрного парламентського підкомітету з питань удосконалення структури державного управління в сфері агропромислового комплексу, інновацій та з питань базових галузей в агропромисловому комплексі Валентин Дідич у спецпроекті AgroPolit.com «100 грамів кисло-солодкого, або Про плюси й мінуси нового винного законопроекту для галузі».

Нагадаємо, що в Україні можуть відмінити атестацію виноробів

На думку Валентина Дідича, законопроект дає виноробу можливість зекономити кошти. Справа в тому, що він не зобов’язаний будувати власну лабораторію для оцінки якості продукції. Для цієї цілі підходить будь-яка лабораторія, яка має сертифікат і атестацію.

«А заощаджені на будівництві кошти винороб може направити на розвиток свого бізнесу. Тобто, кожен буде займатися своєю справою: підприємець працюватиме, лабораторія оцінюватиме», — прокоментував він.

Також Валентин Дідич наголосив, що законопроект сприятиме зменшенню безробіття навіть у найвіддаленіших регіонах країни.

«На базі навіть невеликих ділянок з виноградниками чи садами, буде можливість створювати підприємства. Там підприємці вирощуватимуть свій продукт, збиратимуть його, зберігатимуть і вироблятимуть готовий товар, наприклад, вино. За якістю товарів слідуватиме лабораторія, яка оцінюватиме й аналізуватиме якість виготовленого вина, відповідно до унормованого графіку. Передусім вони повинні будуть перевірити дотримання норм технологічного процесу, якість сусла, соку, фруктів і вже готового продукту. Для того, щоб винороб мав потужне та якісне виробництво, він залучатиме робочу силу. Відтак створюватимуться сімейні фермерства, а безробіття скоротиться на 4%», — підсумував Валентин Дідич.

Виконано за допомогою Disqus