27 січня 2018, 14:07, Україна

Киянам пропонують створити городи та сади на незайнятих ділянках

Громадська організація «Місцева економіка» (Мекономіка) пропонує віддати киянам землі, що не використовуються, аби ті могли створити городи та сади. Про це повідомила прес-служба Мекономіки.

«У Києві багато землі не використовується. Зокрема, закинуті майданчики, земля за огорожами, парканами, під арештами. В той же час, є зацікавлені городяни, які хочуть отримати доступ до землі та використовувати її», — повідомили в організації.

Представники організації шукають людей, які хотіли б щось вирощувати неподалік від свого жому.

«Ми вважаємо, що у багатьох районах Києва можуть існувати міські городи і сади. І шукаємо людей, які готові підтримати цю практику районах свого міста, біля власних домівок», — кажуть у «Місцевій економіці». 

Створення міських ферм дуже популярне на Заході. Так, в Торонто змінюють місцеве законодавство і віддають незайняті ділянки під городи, а в США брат Ілона Маска вже оснастив більш як 300 шкіл мініфермами та просуває проект Square Roots — вирощування овочів у вантажних контейнерах.

В Україні дедалі більше жителів міст використовують свої балкони та домівки для вирощування зелені та овочів, а бізнес компанії облаштовують в офісах мікроферми.

Міське фермерство в Києві практикують на майданчиках Kyiv Farm в Освітній станції 31В1 та Ботсаді Фоміна, створених «Місцевою економікою». Вирощують агрокультури також в Cамосаді на Подолі і Сквері Небесної Сотні.