На Одещині ранніми зерновими засіяли понад 60% площ

13 квітня 2018 97 0
На Одещині ранніми зерновими засіяли понад 60% площ
Kurkul.com

Станом на 11 квітня, аграрії Одеської області вже засіяли 493 тис. га, а це — понад 60% запланованих площ ярих зернових та зернобобових культур. Про це йдеться на сайті Одеської ОДА.

«В області є в достатній кількості необхідне для посіву насіння. У той же час, роботи з підживлення вже завершено на всіх площах озимих. Саме їх виробництво забезпечує 75-80% валового збору зерна в регіоні. Вітчизняні пшениця і ячмінь високо цінуються на світовому та внутрішньому аграрному ринку. Цього року важливим фінансовим джерелом для аграріїв може слугувати активна участь у бюджетних програмах, які направлені на підтримку агропромислового комплексу», — зазначив начальник управління аграрної політики Одеської обласної державної адміністрації Іван Петрів.

Посівна площа всіх ярих культур у 2018 р. становитиме понад 910 тис. га. Йдеться про ярі зернові та зернобобові, олійні, овоче-баштанні, кормові культури, а також картоплю. За даними моніторингу стану посівів, більше 93% площ знаходиться у доброму та задовільному стані. За підрахунками фахівців, проведення комплексу весняно-польових робіт обійдеться сільгоспвиробникам у суму 8,3 млрд грн.

Виконано за допомогою Disqus