Тернопільщина виробляє утричі більше цукру, ніж споживає

11 вересня 2015 53 0
Тернопільщина виробляє утричі більше цукру, ніж споживає
Кurkul.comТернопільщина виробляє утричі більше цукру, ніж споживає

У Тернопільській області вже розпочато сезон цукроваріння 2015 р., пише прес-служба Тернопільської облдержадміністрації.

Як зазначається у повідомленні, на 10 вересня Чортківське виробництво ТОВ «Радехівський цукор» (Чортківський цукровий завод) вже виробив 660 т цукру, а при виході на номінальні параметри роботи вироблятиме до 900 т цукру щодоби, тобто за 2,4 доби може забезпечити місячну споживчу потребу у цукрі населення всієї області.

«У другій декаді вересня планує розпочати переробку і ТОВ «Компанія «Галичина цукор» (Збаразький ЦЗ), який щодоби вироблятиме ще близько 300 т цукру. За весь сезон в області буде вироблено до 125 тис. т цукру, що у 3,1 рази більше нормативної річної потреби. Тобто при умові відсутності вивозу виробленого цукру з області, цього цукру могло б вистачити на 3 наступні роки наперед. Загальний річний обсяг споживання цукру в області становить близько 40 тис. т на рік. Таким чином населення області буде повністю забезпечено цукром на період 2015-2016 р.р., цінова ситуація буде стабільна», — йдеться у матеріалі.

Також додається, що на підприємствах-виробниках цукру, на початок вересня цього року, знаходилась достатня кількість залишків цукру, який був вироблений у попередньому сезоні 2014 р.

«В інших суб’єктів господарювання (закладах оптової і роздрібної торгівлі, с/г підприємствах та інші в області) знаходилось до близько 3,5 тис. т цукру. Зазначені залишки, без врахування можливого завезення цукру з сусідніх регіонів, розрахунково можуть забезпечити нормативну потребу населення і кондитерської галузі області до кінця року», — пише сайт.

Виконано за допомогою Disqus