Вінничина буде лідером у виробництві цукру

21 вересня 2015 77 0
Вінничина буде лідером у виробництві цукру
Ua-ekonomist.comВінничина буде лідером у виробництві цукру

Вiнниччина цьогорiч задовольнить не лише свої потреби у цукрi, а ще 7-8 регiонiв України, пише I like news.com.

Вiнниччина розпочала сезон цукроварiння, i хоча погоднi умови не сприяли високiй врожайностi цукристих, фахiвцi запевняють: цьогорiч з цукром проблем не буде: посiяно вдосталь, доглянуто i розпочато переробку, хоча майже на мiсяць пiзнiше нiж торiк.

«Хотiв заспокоїти вiнничан, що за рахунок збiльшення цукристостi ми прогнозуємо достатнє виробництво цукру — близько 300 тис. т саме на Вiнниччинi. Для споживання, кондитерської галузi у цiлому використовується у Вiнницькiй областi 3,5 т у мiсяць. Тобто на рiк нам потрiбно близько 40 тис. т. За рахунок посушливої погоди, збiльшилась цукристiсть самих коренiв. Цi фактори надали можливiсть збалансувати виробництво цукру», — сказав пiд час вiдвiдання ВП «Жданiвський цукровий завод» перший заступник голови Вiнницької облдержадмiнiстрацiї Андрiй Гижко.

За його словами, на сьогоднi Вiнниччина залишається регiоном, де найбiльше засiвається площ пiд цукровий буряк. I якщо в державi спостерiгається тенденцiя до зменшення його культивацiї, то в областi утримується позицiя останнiх рокiв. Цьогорiч на ланах регiону цукрової культури посiяно на 51 тис. га. Стiльки ж планується i на наступний рiк. Саме у нашому регiонi працює найбiльше цукрових заводiв: кожен 4 кiлограм бiлого цукру, виготовленого у державi — вiнницький.

«Усього в областi цього року очiкують накопати 2,2 млн т буряка, i навiть при зниженнi його врожайностi, у межах 15-20%, планують виробити близько 300 тис. т цукру. Це задовольнить продовольчi потреби не тiльки нашого, а ще 7-8 регiонiв України», — сказав посадовець.

Виконано за допомогою Disqus