Литва закупила 87% українських равликів

5 грудня 2018 2121 0
Литва закупила 87% українських равликів
pixabay.com

За 2017 р. ― шість місяців 2018 р. Литва закупила 87% равликів, вирощених в Україні. На цю країну припало 80% українського експорту равликів. У Литві равликів готують для подальшої обробки і продажу їх на європейські ринки у вигляді готових страв або напівфабрикатів. Про це повідомив аналітик компанії Pro-Consulting Іван Шпак, передає ukrainefood.org.

Читати за темою: Математика агробізнесу: розведення равликів

На світовому ринку основним імпортером і експортером (реекспорт) равликів є Франція. У ЄС цей ринок споживає близько 60% всіх равликів в світі.

На ринку України спостерігається істотна різниця між експортними цінами на живих заморожених равликів і готовими стравами з равликів від виробників на внутрішньому ринку. Середня експортна ціна заморожених равликів склала $1,1/кг, в той час як ціна на готові страви з равликів (ескарго) може бути вищою в 10-20 разів.

За останні 4 роки ринок українських равликів виріс в 100 разів, про що свідчить зростання експорту. Популярність цього виду бізнесу пояснюється високою додатковою вартістю, а також тим, що для вирощування великої кількості равликів потрібні невеликі площі.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою