В Україні побудують найбільший холодильний комплекс для яблук

16 січня 2019 2762 0
Сади Дніпра побудують найбільший холодильний комплекс для яблук
propertytimes.com.uaСади Дніпра побудують найбільший холодильний комплекс для яблук

Компанія «Сади Дніпра», заснована українським підприємцем Вадимом Ермолаєвим, почала будувати холодильний комплекс площею 20 тис. кв. м і місткістю понад 19 тис. т яблук. У листопаді вже були введені перші 10 камер сховища. Про це пише Рropertytimes.com.ua.

Холодильний комплекс, що знаходиться на Дніпропетровщині, повинен стати не тільки найбільшим в Україні, а й найсучаснішим. Завдяки інноваційним технологіям будуть контролюватися всі біохімічні процеси у яблуці, а його свіжість буде зберігатися цілий рік. Сховище має регульовану газове середовище, що дає можливість контролювати температуру і вологість камери, регулювати вміст кисню і вуглецю, а також абсорбувати етилен.

Більш того, комплексом можна управляти за допомогою звичайного смартфона з будь-якої точки світу. Система зберігання вимагає, щоб холодильні камери були герметичними. Тому при будівництві вперше була застосована технологія суцільний герметизації стиків сендвіч-панелей голландської фірми RibbStyle.

Запуск сховища на повну потужність істотно розширить потенціал української продукції на закордонних ринках. За словами генерального менеджера компанії «Сади Дніпра» Олександра Пахно, даний проект повинен довести, що Україна може постачати яблука високої якості в будь-яку точку світу. Будівництво всього холодильного комплексу розраховують закінчити в 2020 році.

Виконано за допомогою Disqus