Європейський інвестиційний банк профінансує аграрні проекти

8 червня 2015 54 0
 Європейський інвестиційний банк профінансує аграрні проекти
Мignews.com.ua Європейський інвестиційний банк профінансує аграрні проекти

Міністерство аграрної політики та продовольства України та Європейський інвестиційний банк домовилися про спільне фінансування проектів в агропромисловому секторі України, повідомляє Мінагропрод.

Відповідну Декларацію про наміри підписали міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко та директор Департаменту країн східного партнерства та центральної Азії Хайнц Ольберс.

«Європейський інвестиційний банк очікує підтримку ланцюгів виробництва зернових, масложирового насіння та аквакультури, спрямовуючи фінансування потреб інвесторів як приватного, так і державного секторів», — повідомив директор Департаменту країн східного партнерства та центральної Азії Хайнц Ольберс.

Як зазначає експерт, це допоможе якнайкраще задовольнити внутрішню потребу у якісній продукції та збільшити конкурентоспроможність сектору, а також експорт на ринок ЄС та інші глобальні ринки.

У повідомленні зазначається, що у рамках домовленостей Європейський інвестиційний банк розгляне надання кредитів для всього ланцюга.

«Така фінансова допомога надасть можливість модернізувати найбільш значущі лінії виробництва в агропромисловому секторі, збільшити виробництво, розкрити величезний експортний потенціал України, що дозволить державі скористатися можливостями від зони вільної торгівлі з ЄС», — зазначив Олексій Павленко.

У той же час, заступник міністра з питань європейської інтеграції Владислава Рутицька додала, що України буде зміцнювати взаємодію з реалізації проектів, пов’язаних з виробництвом насіння, олійним комплексом, а також підтримкою і розвитком.

Виконано за допомогою Disqus