Псевдо-фермер незаконно привласнив 12 га землі

2 лютого 2019 435 0
Псевдо-фермер незаконно привласнив 12 га землі
Kurkul.com

Миколаївська місцева прокуратура №1 встановила факт незаконної приватизації жителем міста сільськогосподарської земельної ділянки площею 12,8 га в Очаківському районі. Громадянин привласнив землю фермерського господарства, але не був членом цього господарства. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

Привласнене угіддя знаходиться у межах території Острівської сільської ради Очаківського району. На підставі розпорядження Очаківської райдержадміністрації членам фермерського господарства безоплатно надано у власність земельні ділянки за рахунок земель, які раніше перебували у постійному користуванні голови відповідного господарства.

Громадянин не міг бути членом цього фермерського господарства, бо не є членом сім’ї чи родичем голови господарства. Виходячи з цього чоловік не мав право без оплати приватизувати землю.

Незаконно приватизована земельна ділянка була використана у комерційних цілях — порушник передав її в оренду одному із сільгоспвиробників району.

Місцева прокуратура відреагувала на ситуацію, надавши до суду позов про визнання незаконним і скасування розпорядження РДА, визнання недійсним свідоцтва на право власності та витребування земельної ділянки у власність держави. Розгляд позову триває.

Виконано за допомогою Disqus