На Херсонщині сформувався надлишок овочевої продукції

6 жовтня 2015 71 0
На Херсонщині сформувався надлишок овочевої продукції
Кurkul.comНа Херсонщині сформувався надлишок овочевої продукції

Департамент продовольства Міністерства аграрної політики та продовольства України закликає торгові мережі, представників малого та середнього бізнесу, переробні підприємства активізувати закупівлю овочевої продукції на Херсонщині та в інших Південних областях із метою подолання критичних втрат аграріїв регіону та збалансування цін в усій країні.

Про це повідомив директор департаменту продовольства Міністерства аграрної політики та продовольства України Дмитро Шульмейстер, пише прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

«За підрахунками експертів, експорт до ВЕЗ «Крим» складав лише 10-15% усього аграрного експорту Херсонської області. Однак, через панічні настрої у зв'язку із продовольчою блокадою Криму, ціни на овочеву продукцію знизилися у 3-5 разів, що призводить до значних втрат аграріїв та псування продукції. Ураховуючи те, що в інших регіонах країни цінова ситуація на овочеву продукцію практично не змінилася, необхідно активізувати закупівлі на Херсонщині — це має позитивно вплинути на цінову ситуацію по всій країні», — наголосив Дмитро Шульмейстер.

За його словами, наразі Департаментом продовольства була проведена оперативна робота із інформування торговельних мереж, переробників, обласних державних адміністрацій щодо можливості вигідних закупівель овочевої продукції на Херсонщині.

Також він додав, що торговим мережам, оптовим ринкам, малим та середнім господарствам потрібно звертатися до:

Департаменту продовольства Мінагропроду (на сторінку у Фейсбуці або на електронну адресу директора — dmytro.shulmeister@minagro.gov.ua та заступника директора — mykola.moroz@minagro.gov.ua)

Департаменту агропромислового розвитку Херсонської області (директора — Паливоди Олександра Миколайовича, тел. (0552) 42-27-38, up-agro@ukr.net, заступника директора — Неділько Андрія Миколайовича, (0552) 42-27-36, agroviddil@ukr.net).

«Вважаємо доцільним звертатися безпосередньо до овочевих баз, виробників та фермерських господарств», — наголосив посадовець.

Виконано за допомогою Disqus