Всі овочі борщового набору цього тижня подешевшали

21 лютого 2019 82 0
Всі овочі борщового набору цього тижня подешевшали
1UL.RU

Протягом тижня на вітчизняному ринку знизилася вартість всіх овочів борщового набору. Про це повідомляє «Інфо-Шувар».

Найбільш суттєве зниження ціни було зафіксовано у випадку зі столовим буряком. Від початку тижня вартість столового буряка на вітчизняному ринку знизилася на 20% до позначки 3-9 грн/кг. Як пояснюють фахівці, відбулося це, в основному, за рахунок збільшення пропозиції дешевого дрібного буряка, в.т. ч. від населення.

Аналогічна ситуація спостерігається і у випадку із морквою, яка від початку тижня, за рахунок збільшення пропозиції дешевої продукції низької якості, стала дешевшою майже на 6%. Станом на 20 лютого 2019 р., її вартість коливається в межах 6-10 грн/кг. У порівнянні із минулим роком, морква в Україні лишається дорожчою майже на 7%.

Картопля та білоголова капуста подешевшали на 5%. Станом на 20 лютого на гуртових ринка вартість білоголової капусти була зафіксована на рівні 7-12 грн/кг. Це майже в 2,5 рази дорожче, порівняно із другою половиною лютого минулого року.

Ціни на картоплю були зафіксовані в межах діапазону 6-6,5 грн/кг. Вона залишається більш, ніж на 60% дорожчою, порівняно із минулим роком.

Вартість вітчизняної цибулі від початку тижня теж дещо знизились та становить сьогодні 17-17,5 грн/кг. У порівнянні із минулим роком, вітчизняна ріпчаста цибуля стала більш, ніж у 4 рази дорожчою.

Виконано за допомогою Disqus