В Україні запрацював довідник сортів рослин

27 березня 2019 255 0
В Україні запрацював довідник сортів рослин

Інформаційно-довідкова система «Сорт», яка була розроблена фахівцями Українського інституту експертизи сортів рослин (УІЕСР) була запущена місяць тому. Система містить понад  10 тис. сортів рослин, які представлені у Реєстрі сортів рослин України. Вона є доступною для усіх зацікавлених осіб. Про це повідомила прес-служба Мінагрополітики.

«Наукова-технічна експертиза сортів рослин є необхідною умовою ведення ефективного сільськогосподарського виробництва і особливо рослинництва. Тому наукова діяльність інституту, діджиталізація його систем, а також синхронізація відомостей, які містяться в національних реєстрах з міжнародними, є важливими складовими для подальшого розвитку галузі», — зазначила в.о міністра агроном політики та продовольства України Ольга Трофімцева.

Вона додала, що з огляду на технічну та наукову базу, якою володіє сьогодні УІЕСР, а також на висококваліфікований персонал, інститут має усі передумови та великий потенціал, щоб бути провідним експертним закладом із проведення державної науково-технічної експертизи сортів рослин.

Виконано за допомогою Disqus