В Україні визначили кращі соки прямого віджиму

27 березня 2019 304 0
В Україні визначили кращі соки прямого віджиму
pixabay.com

Під час першої в Україні Народної дегустації соків прямого віджиму, яка відбулася в рамках конференції «Технології та Інновації: Від землі — до готового продукту», обрали найкращу продукцію.

Свою продукцію представило 10 виробників. У дегустації брало участь 20 зразків різного соку прямого віджиму у трьох номінаціях. В кожній було обрано трійку лідерів.

«Ви всі знаєте, що на полицях магазинів представлені в основному так звані нектари, натуральних соків прямого віджиму люди споживають не так багато, тому що мало знають про їхні користь і переваги. Тому ми вирішили зібрати виробників і зробити все можливе засобами своїх видань, інтернет-ресурсів, можливостей інформаційних партнерів конференції, щоб інформувати споживача, що цей продукт кращий і здоровіший. Крім того, для виробників фруктів — це фінансово успішна переробка», —  зазначила співзасновниця інформаційно-видавничого проекту «Технології та Інновації» Катерина Конева.

Взяти участь в дегустації та обрати кращі соки мали змогу всі учасники конференції. Дегустація соків проводилася всліпу, і лише наприкінці організатори відкрили всі карти.

Перемогу в категорії «Яблучний сік» завоював ТОВ «Найсік», друге місце — ТМ «Краса Азова», третє місце — ТМ «ПрямоСік».

Золото в категорії «Двокомпонентний сік» отримав «Сік яблучно- грушевий» від ТОВ «Сади Карлівщини». Срібло отримав сік «Яблучно-гарбузовий» від ТОВ «Найсік». Бронзу — «Сік Яблучно-грушевий» від ТМ «Еко Край».

Перемогу в категорії «Трикомпонентний (і більше) сік завоював «Сік Мультифруктовий» від ТМ «ПрямоСік», компанія «Вітмарк». Срібло і бронза дісталася ТОВ «Найсік» за соки «Яблучно-морквяно-гарбузово-буряковий» та «Яблучно-морквяно-гарбузовий» відповідно.

«Найголовніше, що продемонстрував цей захід — процес пішов. Виробники починають працювати саме в напрямку поглибленої переробки. Стосовно технології виробництва соків прямого віджиму, відзначу основні важливі моменти. Взяти яблуко, яке впало, і переробити — це неправильно. Обов’язково треба підходити до процесу творчо: підібрати сорти, вивчити їх, визначити показники: вміст сухих речовин, який аромат і т.д. Звертайтеся до нас в Інститут садівництва, звертайтеся до спеціалістів, які зайняли перші місця, і можуть підказати», — закликав професор, голова відділу переробки та зберігання Інституту садівництва Української академії аграрних наук Олександр Литовченко.

За словами представника компанії EFT Group – Kreuzmayr, головного Технологічного партнера Народної дегустації Олександра Купцова, рівень якості соків прямого віджиму за останні декілька років дуже піднявся за смаковими та іншими параметрами.

Виконано за допомогою Disqus