Найпопулярнішою програмою на Сумщині була компенсація за вітчизняну с/г техніку

1 квітня 2019 82 0
Найпопулярнішою програмою на Сумщині була компенсація за вітчизняну с/г техніку

За підсумками 2018 р. найактивніше сільгоспвиробники Сумської області долучалися до програми компенсації за придбання вітчизняної сільгосптехніки. Про це в ефірі телеканалу UA:Суми повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку Сумської ОДА Олександр Маслак, передає Kurkul.com.

Всього у програмі взяли участь близько 300 аграріїв, а заявки подали 500. За цим напрямком фермери отримали 56 млн грн, а область посіла 5 місце по Україні за цим показником.

«Інша програма — це дотації за утримання корів молочно-мясного напрямку. Сільгосппідприємства брали активну участь. У нас 112 господарств, які займаються молочним скотарством. Дві третини з них взяли участь у цій програмі», — повідомив Олександр Маслак.

Всього господарства, які займаються молочним напрямком отримали 28 млн грн. За цим показником область посіла 6 місце по Україні.

«Інші програми мали меншу активність, але 127 тис. грн отримали фермери, як компенсацію за придбання насіння вітчизняної та іноземної селекції», — додав директор Департаменту.

Він переконаний, що урядові програми дієві. Основне — відповідати тим вимогам, які передбачені постановами Кабміну.

Виконано за допомогою Disqus