Ціни на імпортну ранню капусту знизились на 45%

10 квітня 2019 149 0
Ціни на імпортну ранню капусту знизились на 45%
pixabay.com

За перший тиждень цього місяця ціни на імпортну ранню капусту в Україні впали на 45%, при цьому, головне просідання ціни було пов’язане із збільшенням відносно дешевої ранньої капусти виробництва Узбекистану. Повідомляє info.shuvar.com.

Вартість ранньої білоголової капусти в Україні опустилась нижче рівня цін минулого року. Фахівці інформаційного центру «Інфо-Шувар» зафіксували цей факт ще на початку тижня.

Пропозиція імпортної ранньої капусти на ринку України почала збільшуватись ще в другій половині березня, коли країна почала імпортувати її з Македонії та Узбекистану. До кінця березня ціни на продукцію знижувались дуже повільно. Їх рівень залишався на 15-20% вищим від рівня цін ранньої капусти в 2018 р.

«Поточний сезон створив дуже сприятливі умови для налагодження бізнес-зв’язків між українськими трейдерами та виробниками Узбекистану. Початок співпраці розпочався ще на початку зими із поставок цибулі, а вже в кінці березня деякі українські продавці почали працювати із узбецькою ранньою капустою. Узбецька капуста сьогодні помітно дешевша від капусти виробництва Македонії і це, напевно, її головна перевага», — розповіла керівник департаменту «Аналітика» ОРСП «Шувар» Тетяна Гетьман.

Також вона зауважила, що за кілька днів очікується поява української капусти на ринку. Тож і  ціни починуть знижуватись ще швидше, а обсяги імпорту, відповідно, скорочуватися.

За даними «Інфо-Шувар», сьогодні на майданчику для торгівлі з автомобілів та в терміналі «Овочі та фрукти» ринку «Шувар» капусту виробництва Македонії продають по 33-34 грн/кг (€1,1-1,13/кг).

Капусту виробництва Узбекистану продають по 25-28 грн/кг (€0,83-0,93/кг).

Виконано за допомогою Disqus