BASF презентувала пакетні пропозиції насіння гібридів озимого ріпаку в парі з препаратом Карамба®

11 квітня 2019 116 0
BASF презентувала пакетні пропозиції насіння гібридів озимого ріпаку в парі з препаратом Карамба®

Компанія BASF презентувала першу на ринку цілісну пакетну пропозицію для озимого ріпаку та анонсувала повернення на ринок фунгіциду Карамба®.

Про те, що компанія впроваджує новий для ринку України інноваційний підхід у продажу насіння, повідомив Андрій Касьян, керівник відділу продажів BASF Agricultural Solutions Україна, на прес-сніданку «Інноваційний підхід у продажу насіння озимого ріпаку. Бестселер Карамба® повертається».

Насамперед він нагадав, що у 2018 р. компанія інвестувала у придбання в компанії Bayer насіннєвого бізнесу та інвестує надалі у його розвиток. Для України найбільш актуальний напрям — озимий та ярий ріпак.

«Наразі компанія впроваджує комплексні рішення, не обмежуючись хімічним виробництвом. Тож розвиває напрям біотехнологій, цифрових технологій, і зараз робить перші кроки у насіннєвому бізнесі. Причому BASF прагне залишатися інноваційною не лише в хімічних чи селекційних технологіях. Компанія розробляє і впроваджує новітні підходи у плані маркетингової підтримки та комерціалізації наявних продуктів. Так, нещодавно було оголошено про нову комерційну політику щодо дистрибуції насіння озимого ріпаку. Йдеться про пакетну пропозицію, яка допоможе донести наші комплексні технології до кінцевого споживача», — зазначив Андрій Касьян.

До згаданої пропозиції-пакету входить гібрид насіння ріпаку та препарат Карамба®. Це фунгіцид-морфорегулятор, який свого часу був досить популярний серед вітчизняних аграріїв, однак у 2015 р. виведений з портфоліо компанії.

Така пропозиція дасть можливість сільгоспвиробникам отримати гарантовану якість посівного матеріалу та максимальний захист врожаю.

Як наголосив Андрій Касьян, кожен агроном знає, що одним з найбільших ризиків для озимого ріпаку є перезимівля. Тож компанія надає оптимальний за ціною і якістю продукт, який, з одного боку, дав би змогу сільгоспвиробнику «входити у зиму» в оптимальні терміни, з максимально здоровою культурою. А з другого боку, щоб це було якомога доступніше у плані витрат.

Фахівець підкреслив, що такий підхід практикується в Україні вперше. Адже навіть за наявності на ринку «пакетних» пропозицій, споживач завжди може придбати насіння або препарат окремо. Натомість у цьому комплексному проекті від BASF гібриди ріпаку не реалізуються без Карамба®, і сам препарат окремо також не продаватиметься. 

Олександр Ращупкін, керівник відділу насіння BASF, зазначив, що до нової пакетної пропозиції входить 10 паків, кожен з яких включає 2 посівні одиниці певного гібриду і 5 л засобу захисту Карамба®.

Назви паків вказують на ключові характеристики гібридів:

  • Пак  «Пластичний» з гібридом ІНВ 1120;
  • Пак «Стабільний» з гібридом ІНВ 1030;
  • Пак «Пізній» з гібридом ІНВ 1066;
  • Пак  «Стійкий» з гібридом Фенцер;
  • Пак «Досконалий» з гібридом Сейфер;
  • Пак «КЛ пізній» з гібридом ІНВ 1166 КЛ;
  • Пак  «КЛ ранній» з гібридом Елмер КЛ;
  • Пак «Високоолійний» з гібридом Лексер;
  • Пак «Квік старт» з гібридом Джампер;
  • Пак «Універсальний» з гібридом Брентано.

Деякі з гібридів уже знайомі українським аграріям. Ще 4 — новинки під брендом InVigor, зареєстровані у 2018 р. А у планах BASF на 2020 р. — розширення портфоліо гібридів озимого ріпаку. Зараз у реєстрації перебувають 16 гібридів і ще 9 заплановано подати на реєстрацію до кінця 2019 р.

«Ми маємо власні агро- та демоцентри по Україні, де наші фахівці проводять досліди на лінійці гібридів — і вже зареєстрованих, і тих, що у процесі реєстрації. Ми відслідковуємо, як поводить себе той чи інший гібрид у конкретних умовах — передусім для того, щоб надавати якісні консультації споживачам нашої продукції. Так само будь-який аграрій має змогу завітати до таких дослідних центрів у своєму регіоні й оцінити результати випробувань, отримати пораду фахівця», — наголосив Олександр Ращупкін.

Як зазначив Андрій Касьян, особливу зацікавленість серед дистриб’юторів, яким компанія вже презентувала цей проект раніше, викликали пакети, пов’язані з Clearfield®. Це свідчить, що площі під ріпаком за цією технологією планомірно зростають.

Також він додав, що BASF особливо дбає про якість своєї продукції. Зокрема, каліброване насіння з масою 1000 менше 5 г компанія продавати просто не буде. Аби сільгоспвиробникам не доводилось би переналагоджувати свої сівалки. Цей та інші аспекти дають підстави стверджувати, що компанія надає аграріям чітку гарантію якості своєї продукції.

Виконано за допомогою Disqus