На Вінниччині збудують потужний завод з переробки кукурудзи

17 квітня 2019 2726 0
На Вінниччині збудують потужний завод з переробки кукурудзи
vin.gov.ua

На Вінниччині інвестори розпочинають будівництво заводу з переробки кукурудзи потужністю 100 тис. т/рік та вартістю $14 млн. Це буде перший завод такої потужності в Україні. Повідомляє прес-служба Вінницької ОДА.

В селищі Демківці Тростянецького району розгортається масштабний інвестиційний проект з будівництва заводу «Дакса Бунге Україна».

На заводі планують встановити сучасну лінію італійського виробництва, насамперед – до кінця 2019 р. планують спорудити логістичний комплекс, який вже цієї осені діятиме як елеватор. До осіннього сезону 2020 р., тобто до нового урожаю, інвестори планують повністю завершити будівництво виробничого комплексу потужністю 300 т переробки кукурудзи на день ( 100 тис. т/рік).

Директор зі зв’язків з органами влади «Бунге – Україна» Олег Бігдан зазначив, що Вінниччину обрали через тенденцію збільшення врожайності і розумного використання ресурсів агропромислового комплексу в регіоні.

Генеральний директор «Бунге-Україна» Дмитро Горшунов зазначив, що для переробки потрібно зерно кукурудзи твердих сортів, які вирощують сільгоспвиробники Вінниччини. Для переробки також планують купувати сировину і з інших регіонів України.

На внутрішній ринок піде 20% готової продукції, 80% будуть експортувати по всьому світу. Висівки, продукти для пивного виробництва та сировина для виготовлення сухих сніданків будуть реалізовуватись в Україні.

Читати за темою: АгроЕкспедиція Кукурудза 2018. День 2. Полтавська область: Обрій і Агрофірма Маяк.

Виконано за допомогою Disqus