На Житомирщині бджоли вбили коня та напали на людей

20 травня 2019 1424 0
На Житомирщині бджоли вбили коня та напали на людей
pixabay.com

В селі Білокоровичі, Олевського району Житомирської області бджоли вбили коня і покусали декількох чоловіків. Рій бджіл вилетів із вулика і напав на коня. Повідомляє patrioty.org.ua.

Кілька чоловіків, побачивши, що з конем щось не те, підійшли і спробували відігнати бджіл. За що й поплатилися: бджоли покусали і їх також, причому одному з чоловіків довелося викликати «швидку».

Бджоли не хотіли покидати «місце злочину», тому довелося викликати рятувальників. Працівники місцевого підрозділу ДСНС струменем води змили комах з коня. Кінь помирав, його довелося забити на м'ясо.

Голова Білокоровицької громади Сергій Коцур винними вважає бджіл.

«Здуріли, вилетіли з вулика і напали на коня», — зауважив Сергій Коцур.

Чоловіку, якого покусали бджоли, вкололи антидот і забрали до лікарні. Наразі з ним все гаразд. Про звернення до поліції голова громади не чув, і про компенсацію пасічником за коня та лікування чоловіка — теж.

Читати за темою: Природні середовища існування, різноманітність бджіл ведуть до кращого виробництва яблук

Ветеринари стверджують, що коні дуже чутливі до бджолиної отрути: 10-18 укусів бджіл справді можуть вбити дорослу тварину. Особливо агресивно комахи реагують на різкий запах поту коней, корів, і при його появі відразу ж кидаються на тварину. Зазвичай бджоли нападають, щоб захистити бджолину матку (якщо це рій) або себе.

Виконано за допомогою Disqus