Фермери США застосовують комах для захисту тепличних культур

30 червня 2019 38 0
Фермери США застосовують комах для захисту тепличних культур
zerno-ua

Фермери в штаті Джорджія (США) застосовують корисних комах та інших видів біологічного контролю для вирощування овочів у теплицях. Повідомляє zerno-ua.

«Структура фермерських господарств і сприйняття наших фермерів визначають, які біологічні засоби контролю ми можемо використовувати. Ми дуже добре розуміємо роль корисних комах та шкідників. Багато нових хімічних складів пестицидів дуже специфічні щодо того, на що вони націлені. Це важливо, адже зберігається стурбованість з приводу здоров'я комах-запилювачів і ретельного поводження з інсектицидами», — зазначив доцент кафедри садівництва в Університеті Джорджії (США) Тім Кулонга.

Однак масштаби і потенційний збиток сільськогосподарським культурам обмежують корисність бенефіціарів комах при виробництві деяких овочевих культур.

За словами Тіма Кулонга, впровадження біологічних агентів на фермах в якості захисту грає все більшу роль в овочевому секторі. У той час як багато комерційних виробників використовують біопестициди в поєднанні з традиційними синтетичними хімічними речовинами при вирощуванні культур на відкритому повітрі, використання корисних комах для боротьби зі шкідниками зростає серед виробників тепличних овочів.

«Ми передбачаємо набагато більший успіх в захищених конструкціях. Для зовнішнього виробництва набагато важливіше керувати фермерським господарством таким чином, щоб збільшити кількість природних корисних комах, надаючи відповідне середовище проживання для природних хижаків. Сьогодні увага зосереджена не так на випуску біологічних препаратів, як на тому, як поліпшити свою ферму за допомогою покривних культур та сівозмін, які вдосконалюють середовище проживання для корисних комах», — повідомив доцент кафедри садівництва в Університеті Джорджії.

Такі методи, як «Strip-Till» зберігають середовище проживання для корисних комах та природних хижаків. Посів покривних культур таких, як конюшина, гречка, злаки і польові квіти, або застосування сівозмін також приносять користь для запилювачів.

Читати за темою: В Україні будуть виробляти американські біопрепарати для захисту рослин

Виконано за допомогою Disqus