В Україні створили унікальну технологію вирощування осетрових

7 липня 2019 2563 0
В Україні створили унікальну технологію вирощування осетрових

Науковці Львівської дослідної станції Інституту рибного господарства НААН створили унікальну технологію вирощування осетрових. Повідомляє naas.gov.ua.

Як повідомили науковці, завдання зі збереження генофонду та відновлення чисельності осетрових і лососевих риб наразі потребують особливої уваги, оскільки більшість видів уже занесені як в Україні, так і в багатьох інших країнах Європи до Червоної книги.

«За результатами розроблення інноваційних технологій високоінтенсивного осетрівництва науковцями відпрацьовано комбіновані методи формування та експлуатації маточних стад осетрових риб для вирощування плідників. Випробувано технологічну схему індустріального рибництва з управлінням процесами гаметогенезу плідників, що дає змогу істотно прискорити процес вирощування високоякісного посадкового матеріалу осетрових риб», — повідомили в НААН.

Одним з головних пріоритетів ефективного ведення сучасного осетрівництва є підвищення рівня виживання осетрової молоді завдяки застосуванню удосконалених методів годівлі личинок риб у період вирощування до життєстійких стадій.

Представники Львівської дослідної станціїю Інституту рибного господарства НААН обґрунтовали і апробували нові методи підвищення життєздатності осетрових личинок з годівлею живими кормовими організмами, збагаченими пробіотиками та поліненасиченими жирними кислотами.

Читати за темою: Курс на аквакультуру: як створити осетрове господарство?

Виконано за допомогою Disqus