Попри погоду і хвороби — оцінка стану пшениці у Тернопільській області

15 липня 2019 748 0
Попри погоду і хвороби — оцінка стану пшениці у Тернопільській області
Kurkul.comПопри погоду і хвороби — оцінка стану пшениці у Тернопільській області

Погодні умови в Тернопільській області негативно позначилися на стані посівів. Подекуди на полях були спалахи різних хвороб, з якими іноді важко було впоратися. До того ж, травень видався рясним на опади, які заважали агрономам зайти в поле для обробки. Однак комплексний підхід до вирішення завдання дав аграріям надію на отримання в кінці сезону нормального врожаю озимої пшениці. Про це йдеться мова у новому блозі проекту АгроЕкспедиція Пшениця 2019, який реалізується сайтом Kurkul.com за підтримки компаній Океан Інвест і Credit Agricole Bank.

За словами представника компанії «Океан Інвест» Юрія Нестерука, застосування ЗЗР зберігає потенціал, який генетично закладений в рослинах. І ті господарства, які виходять на рівень 8-9 т/га, а іноді і 10 т/га озимої пшениці, отримують такий результат завдяки як мінімум 3-4 фунгіцидним обробкам.


«В Україні присутні сорти різних селекцій, в основному, іноземних. Їхній потенціал — 8, 10, 12 і навіть 14 т/га. СІльгоспвиробники, які практикують високу культуру землеробства, мають хорошу агротехніку, і при наявності сприятливих кліматичних умов, вони фактично можуть розкривати весь закладений потенціал озимої пшениці», — говорить Юрій Нестерук.

Погодні ж умови у Тернопільській області негативно позначилися на стані посівів. Подекуди на полях були спалахи різних хвороб, з якими іноді важко було впоратися. До того ж, травень видався рясним на опади, які заважали агрономам зайти в поле для обробки. Однак комплексний підхід до вирішення завдання дав аграріям надію на отримання в кінці сезону нормального врожаю озимої пшениці.

«Не дивлячись на те, що в регіоні були не зовсім сприятливі погодні умови для росту і розвитку озимої пшениці, що, можливо, позначиться на врожайності і класності зерна, і ціна сьогодні залишає бажати кращого, дана культура займає важливе місце в сівозміні. Адже є хорошим попередником під більшість сільськогосподарських культур, забезпечує постійну врожайність, навіть коли сівозміну сьогодні насичений технічними культурами», — розповів Олександр Бондар, експерт Credit Agricole Bank.

Виконано за допомогою Disqus