У 2030 році Україна стане світовим постачальником зернових та олійних — АгроСтратегія

5 серпня 2019 121 0
У 2030 році Україна стане світовим постачальником зернових та олійних — АгроСтратегія

Згідно АгроСтратегії, яку представили експерти Українського інституту майбутнього (UIF) та Latifundist Media, до 2030 р. Україна стане світовим постачальник зернових та олійних культур, а також м'яса птиці та яєць. Детальніше за посиланням.

Як прогнозують експерти, Україна зміцнить свої експортні позиції за такими товарними групами, як соняшник, соняшникова олія, кукурудза, пшениця та ячмінь. Постачати їх, а також м'ясо птиці українці будуть на швидко зростаючі ринки Африки, Індії, Китаю, де стрімкими темпами зростає середній клас, а разом із ним і попит на якісне калорійне харчування. Це дасть Україні значний приплив валютного виторгу.

З урахуванням змін клімату, Південь України за умовами може стати подібним до Криму (сухий клімат і ранній урожай), а це створить умови для отримання дуже раннього і якісного врожаю продовольчої пшениці. Відповідно, в України з'явилася власна дешева сировина для виробництва високоякісного борошна і виробів з нього. За термінами збирання українці зможуть випередити Росію, що дасть можливість збувати свою продукцію вигідніше.

Відтак, Україна зможе увійти до числа ТОП-переробників та експортерів борошна у світі.

Свої думки щодо цієї стратегії розвитку агросектору до 2030 р. і пропозиції можете залишити в коментарях до цієї новини або висилати на пошту: press@latifundistmedia.com з темою «АгроСтратегії 2030».

Виконано за допомогою Disqus