IFC надасть Україні $50 млн на збільшення інвестицій у сталу енергетику

28 жовтня 2019 142 0
IFC надасть Україні $50 млн на збільшення інвестицій у сталу енергетику

Підрозділ Групи Світового банку IFC надає пакет фінансування в розмірі $50 млн компанії «ОТП Лізинг» в Україні, на збільшення інвестицій у сталу енергетику, особливо для малих та середніх підприємств. Про це повідомила прес-служба компанії.

«Довгострокове фінансування — доступність якого наразі обмежена в Україні, особливо для малих та середніх підприємств —дасть можливість підприємствам купувати енергоефективне обладнання та модернізувати свої потужності за рахунок сучасної техніки, роблячи внесок у зменшення вуглецевого сліду», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що перша інвестиція для мінімізації наслідків зміни клімату, що надається IFC у лізинговий сектор України складається з еквівалента $20 млн з власного рахунку IFC, $20 млн від Фондів кліматичного інвестування та синдикованого кредиту на суму, еквівалентну $10 млн.

«Історично недостатність довгострокового фінансування обмежувала спроможності бізнесу, особливо, що стосується малого та середнього бізнесу, фінансувати придбання сучасних технологій та обладнання. Наша співпраця з IFC має на меті змінити це та заохотити приватний сектор інвестувати в сталі технології», — заявив генеральний директор «ОТП Лізинг» Андрій Павлушин.

Український ринок лізингу на сьогодні не повністю реалізує свій потенціал з підтримки бізнесу, особливо що стосується малих та середніх підприємств. Разом з тим, фінансування сталої енергетики та лізинг утворюють ідеальне поєднання, оскільки лізингові продукти для підприємств спеціально націлені на різні види енергоефективного обладнання та техніки. 

«Інвестиції в мінімізацію наслідків змін клімату та стале зростання — це один із пріоритетних напрямів діяльності IFC в Україні. Перший проект IFC «зеленого» лізингу в Україні має на меті стимулювати зростання лізингового сектору країни, особливо серед малих аграрних гравців та підприємців. Це також допоможе залучити інших інвесторів, що в кінцевому рахунку зміцнить ринок кліматичного фінансування в Україні, покращить доступ до фінансування та створить нові робочі місця», — сказала регіональний віце-президент IFC, Європа і Латинська Америка, Джиоржина Бейкер

IFC також наразі реалізує консультативний проект, що має на меті розвиток нових напрямків зеленого фінансування в Україні. Програма «Зеленого фінансування» в Україні допомагає наростити обсяг інвестицій у енергоефективність та відновлювану енергетику. Протягом останніх чотирьох років проект допоміг надати зелених кредитів на суму еквіваленту $800 млн.

 

Виконано за допомогою Disqus