Виробництво батату зросло майже у 10 разів

5 листопада 2019 111 0
Виробництво батату зросло майже у 10 разів
dsnews.uaВиробництво батату зросло майже у 10 разів

Однією з ніш сільгоспвиробництва, в яких можна отримати найбільший економічний ефект є вирощування поки ще екзотичного для України овоча — батату. Про це повідомляє SuperAgronom.com з посиланням на pro-consulting.ua.

Батат зайшов на український сільськогосподарський ринок у 2017 р., давши тим, хто зацікавився ним всього 20 т врожаю — крапля в морі в порівнянні з тією ж картоплею, однак, уже у 2018 р. його було зібрано вже в обсязі 190 т.

Батат придатний до вирощування в умовах України, особливо в її південних регіонах. Це заняття стає перспективним з урахуванням розвитку попиту на батат і на нашому внутрішньому ринку, і на ринку Євросоюзу. Звичайно, при поточному обсязі виробництва, в Україні важко зібрати повноцінну партію для продажу за кордон. Здається, що це тимчасові труднощі, тим більше, що бататом зацікавився Інститут овочівництва і баштанництва НААН України, і вже навіть з'явилися вітчизняні сорти цієї культури, такі як Вінницький рожевий і Дружківський.

Традиційно, в максимальному виграші будуть ті фермери, хто прийде на ринок батату в числі перших, так як з ростом валового збору ціни на нього неминуче знизяться.

Виконано за допомогою Disqus