Зупинка виробництва селітри спровокувала підвищення цін

12 червня 2015 73 0
Зупинка виробництва селітри спровокувала підвищення цін
Аgros-group.at.uaЗупинка виробництва селітри спровокувала підвищення цін

Повна зупинка виробництва нітрату амонію в Україні і відсутність можливості імпортних поставок селітри викликали зростання цін на продукцію в середньому на 5% за минулий тиждень, повідомляє прес-служба ДП «Держзовнішінформ».

«У перший тиждень червня торгові компанії пропонують товар за 8400-8700 грн/т, СРТ станція замовника, при поставках залізничним транспортом, хоча тижнем раніше аміачну селітру можна було придбати за 8050-8150 грн/т на тих же умовах поставки. Ціна складського продукту за тиждень виросла з 8200-8500 грн/т до 8600-8900 грн/т, EXW склад трейдера», — поінформував експерт відділу хімічної промисловості Держзовнішінформу Костянтин Кинжалов.

За його словами, карбамід та аміак виробляються в Одеському припортовому заводі та на «ДніпроАЗОТ», і вони можуть поставлятися на внутрішній ринок, то виробництво аміачної селітри в країні зупинено повністю», — підкреслив експерт.

«При такому розмірі антидемпінгових мит і додаткової 5% мито імпортні поставки російської аміачної селітри найближчим часом малоймовірні. Таким чином, повна зупинка виробництва нітрату амонію в країні і відсутність можливості імпортних поставок викликали зростання цін», — прокоментував ситуацію експерт.

Виконано за допомогою Disqus