Фермери зможуть вступити в аграрний страховий пул

12 червня 2015 42 0
Фермери зможуть вступити в аграрний страховий пул
Тexty.org.uaФермери зможуть вступити в аграрний страховий пул

Відтепер фермерські господарства зможуть стати учасниками координаційної ради страхового пулу. Про це агропорталу Kurkul.com стало відомо в рамках зустрічі страхових компаній з представниками Міністерства аграрної політики і продовольства України.

На зустрічі обговорювалися зміни в статуті аграрного страхового пулу. Наразі страхування для дрібних та середніх фермерів залишається практично недоступним. Як пояснюють представники страхових компаній, цей ринок найменш обізнаний з механізмами аграрного страхування, через що виникає недовіра до даного інструменту. Тому першочергове завдання – зробити сферу агрострахування доступною та відкритою для кожного фермера.

«Перший крок, який нам потрібно для цього зробити – це заручитися підтримкою держави. Як тільки фермери відчують частину премій, чи умови для отримання пільгового кредиту, то одразу почнуть знайомитися зі страховим продуктом. Так дрібний та середній бізнес отримає позитивний досвід на виплатах. Але для цього потрібно чимало часу, тому що такий ринок формується десятиліттями. Напрацьовувати ці стосунки потрібно вже зараз, щоб через 10-20 років кожен фермер розумів, що агрострахування це чудовий інструмент і міг ним користуватися», — пояснює перший заступник голови правління «АХА Страхування» Андрій Перетяжко.

Наразі йде обговорення можливих змін у законодавстві з агрострахування, а також розробка статуту аграрного пулу, куди в майбутньому зможуть вступити представники малого та середнього бізнесу.

Катерина Сокольникова, агропортал Kurkul.com

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою