Назвали причини зростання цін на пшеницю

22 листопада 2019 3349 0
Назвали причини зростання цін на пшеницю

Протягом останніх двох сесій, ціни на пшеницю демонструють ріст на провідних біржових майданчиках. Драйверами росту виступають спекулянти, що закривають короткі позиції (продажі) і розігрівають ринок. Повідомляє Zernotorg.ua.

Зростання цін відбулось за рахунок новин про:

  • погіршення стану озимих посівів в США;
  • очікування тендерних закупівель урядом Алжиру, який є одним з найбільших імпортерів французької пшениці;
  • погіршення прогнозу валового збору зернових у південній півкулі, зокрема в Аргентині і Австралії.

Зростання останніх днів дозволило котируванням грудневого ф’ючерсу на американських і європейських біржах вийти в зелену зону по відношенню до початку місяця, попри це низхідний тренд, що почався ще в середині жовтня ще не переломлено.

«В той же час, ціни на пшеницю з чорноморського регіону залишались стабільними протягом листопада і навіть помірно зростали. Це пояснюється підвищеним попитом з боку імпортерів, зокрема Єгипту (найбільший світовий імпортер), який в новому МР вже закупив 3,82 млн т пшениці в України, Росії і Румунії», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що, незважаючи на стабільність котирувань на біржових майданчиках і попри високі темпи експорту, внутрішні ціни на зернові і зокрема на пшеницю в Україні, протягом двох декад листопада знижувались. Тиск здійснював рекордний урожай всередині України та прогноз світового виробництва в 2019/20 МР, який також прогнозують рекордним.

Виконано за допомогою Disqus