На фермах Австралії під час масштабних пожеж загинуло 100 тисяч тварин

10 січня 2020 62 0

Від масштабних лісових пожеж в Австралії постраждали не лише дика флора та фауна, а й промислове тваринництво. Перші оцінки впливу австралійських диких пожеж показують, що від них загинули майже 100 тис. сільськогосподарських тварин загинули. Про це повідомляє Euromeat.

Точні показники втрат та розмір збитків австралійського тваринництва будуть відомі лише за кілька місяців. Частину тварин, які не згоріли, але постраждали (наприклад, зазнали опіків), також доведеться забити.0

Федеральний міністр сільського господарства Австралії побоюється, що втрати поголів’я від останніх пожеж суттєво перевищуть показник 100 тис., оскільки фермери всієї країни лише починають оцінювати збитки. Уряд надав підприємствам послуги 100 ветеринарів, які допомагають рятувати тварин та підраховувати втрати.

Компанія Mecardo, яка спеціалізується на аналізі сільськогосподарських ринків, заявила, що близько 8,6 млн овець та 2,3 млн ВРХ живуть на територіях, постраждалих від лісових пожеж у штатах Вікторія та Новий Південний Уельс. Це становить приблизно 12% національного поголів’я овець та 9% поголів’я ВРХ в країні.

Пожежі також призвели до вигорання пасовищ. Було втрачено частину ресурсів, що забезпечують нормальне функціонування галузі.

Читайте ще: Пожежі в Австралії негативно вплинуть на молочну галузь країни — експерт.

Виконано за допомогою Disqus