Пожежі в Австралії негативно вплинуть на молочну галузь країни — експерт

9 січня 2020 37 0

Катастрофічні лісові пожежі негативно впливають на австралійську молочну галузь — страждає поголів'я, запаси кормів, пасовища, відповідно, все це впливає на зниження обсягів виробництва сирого молока. Про це свідчить щорічний рейтинг Rabobank, написав провідний аналітик «Інфагро» Максим Фастєєв в Facebook, інформує Latifundist.com.

«У Вікторії, за попередніми оцінками, понад 13 тис. м'ясних і молочних корів були знищені або піддані евтаназії. Уряд провів оцінку більше 230 госпсуб'єктів в штаті Вікторія, але до сих пір не мають повного уявлення про наслідки пожежі через обмеженого доступу», — зазначив Максим Фастєєв.

Згідно посту, більшість господарств, які постраждали від лісових пожеж в Східному Гіппсленде і Північно-східних районах, мали пасовищні системи (загони), які наразі знищені.

Читати за темою: Пожежі в Австралії завдають величезних збитків місцевим фермерам

Президент United Dairyfarmers of Victoria Пол Мамфорд зазначив, що найбільші втрати були серед корів одного і двох років, що вплине на зниження виробництва в майбутньому.

«У штаті Новий Південний Уельс, наразі влада оцінює втрати поголів'я в 3,9 тис. корів. За даними Dairy Connect, від 40 до 50 молочних ферм південного узбережжя втратили поголів'я, пасовища, навіси і обладнання. Місцеві офіційні служби забезпечують кормами і водою, сервісами по догляду за тваринами, евтаназію і поховання, де це необхідно. В обох штатах спостерігалися перебої з подачею електроенергії, тобто деякі фермери не могли доїти до двох днів», — написав Максим Фастєєв.

Виконано за допомогою Disqus