Сьогодні Укрзалізниця та Deutsche Bahn підпишуть меморандум про співпрацю

22 січня 2020 347 0

Сьогодні, 22 січня, Укрзалізниця і найбільший німецький залізничний оператор Deutsche Bahn підпишуть у Давосі меморандум про співпрацю. Про це у Facebook написав народний депутат, член транспортного комітету Верховної Ради Олександр Скічко.

«Є одна хороша і обнадійлива новина для залізниці. Готується масштабний проект щодо співпраці «Укрзалізниці» і найбільшого німецького залізничного оператора Deutsche Bahn. Одразу відповім, що це не приватизація і не концесія. Йдеться про залучення німецьких експертів, досвіду, управлінських і технологічних рішень. Ми дуже розраховуємо, що ця співпраця дасть залізниці друге дихання і допоможе вибратися з того стану деградації, в якому вона перебуває зараз. Завтра ми відправляємося у Давос за хорошими новинами, де має бути підписано меморандум про співпрацю з Deutsche Bahn», — написав Олександр Скічко.

Він зазначив, що співпраця з Deutsche Bahn має допомогти покращити ситуацію на залізничному транспорті України. В межах співпраці з УЗ німецькі фахівці надаватимуть консультації, тому не варто очікувати, що ситуація в Укрзалізниці покращиться наступного ж дня після підписання меморандуму.

Нагадаємо, у 2019 році «Укрзалізниця» перевезла понад 40 млн т зернових вантажів. Це рекордний показник за всі роки незалежності України.

Виконано за допомогою Disqus