На Вінниччині ліквідували збудник пташиного грипу

28 січня 2020 56 0

З метою запобігання поширенню пташиного грипу і виконання Плану заходів щодо ліквідації захворювання в птахівничому підприємстві Немирівського району Вінницької області станом на 27 січня 2020 р. прийнятий ряд заходів. Про це повідомляє Держпродспоживслужба.

«У період з 20 по 23 січня проведено заходи по стемпінг-ауту (умертвіння і знищення шляхом спалювання інфікованої птиці), при цьому зазнали умертвіння і знищення всі птахи, які знаходилася в епізоотичному вогнищі — 108 688 голів птиці», — наголошується в повідомленні.

Та зазначається, що проведена вимушена дезинфекція приміщень, що знаходяться в епізоотичному вогнищі. Крім цього, в період з 21 по 27 січня було проведено клінічний огляд 28 193 голів птиці в 1 418 дворах 39-ти населених пунктів зони захисту і зони спостереження.

«За результатами проведеного клінічного огляду інформації про захворюваність птиці в зонах захисту і спостереження не встановлено», — підкреслили в прес-службі.

Згідно з повідомленням, для проведення лабораторного контролю за грипом птиці в зоні захисту і зоні спостереження відібрано і направлено на дослідження 1 920 проб біоматеріалу від птиці з 39 населених пунктів (всіх населених пунктів зони захисту і зони спостереження) і одного господарства за змістом водоплавної птиці, яке знаходиться в зоні спостереження.

За результатами проведених лабораторних досліджень збудника грипу птиці не виявлено.

Виконано за допомогою Disqus