Навесні у Швейцарії запрацює перша роботизована вертикальна ферма

2 лютого 2020 1023 0
Навесні у Швейцарії запрацює перша роботизована вертикальна ферма
GoogleНавесні у Швейцарії запрацює перша роботизована вертикальна ферма

Спільний проект компанії Growce  та кооперативу Migros побачить світ цього року. Перша роботизована вертикальна ферма має з’явитися у Швейцарії в районі Вольф в Базеле, повідомляє сайт Growcer.

Роботизовані лінії  будуть виконувати всю роботу з посіву, зрошення і збирання врожаю. Виробничі камери герметично заховані від навколишнього середовища, тому вирощувати рослини можна цілий рік без використання грунту і пестицидів і з меншою на 90% витратою води. Завдяки тому, що посадочні піддони можна укласти в стелажі, на ділянці 400 м² буде розміщено близько 1000 м² посівних площ, додали в компанії.

Генеральний директор Growcer AG Марсель Флоріан наголошує, що вертикальна роботизована ферма налагодить стабільне виробництво місцевих продуктів та ослабить частку імпорту на ринку Швейцарії. Вертикальна роботизирована ферма цілорічно вирощуватиме листову зелень та пряні трави до столу. У супермаркети такі продукти потраплятимуть за кілька годин після зрізання.

Керівник відділу супермаркетингу філії Migros в Базелі Рене Лорі наголосила, що співпраця з Growcer надає нам можливість інвестувати в інноваційний і перспективний проект.

«Вертикальне фермерство стало трендом, який задовольняє попит на більш стійкі способи виробництва», — наголошує експерт

Вертикальна роботизована ферма має бути готовою вже навесні 2020 р. А перші продукти потраплятимуть виключно до Migros MParc Dreispitz.

Виконано за допомогою Disqus