Аграріїв перевірять на наявність нелегальних працівників

19 лютого 2020 128 0

Підприємства сільського господарства перевірять на наявність нелегальних працівників. Про це міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов написав на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, у січні Державна служба праці провела перевірку на підприємствах.

Тимофій Милованов також зазначив, що п’ята частина усіх зайнятих українців працюють «без трудової». Це ризик — для працівника залишитися без грошей та компенсацій (при травмі, наприклад), а для роботодавця — отримати штраф до 141 тис. грн. 

«Два тижні інспектори ходили по підприємствам та роз’яснювалі важливість оформлення трудових відносин. Відвідали 184 319 підприємств. Виявили 315 суб’єктів, які здійснювали господарську діяльність без державної реєстрації та використовували незадекларовану працю. Тобто цих підприємств не існує, але ж люди там працювали. 700 українців взагалі ніяк не оформлені. Чи це не рабство?», — написав Тимофій Милованов.

Читати за темою: Дрібним фермерам знову блокують податкові накладні — досвід

За його словами, поки інспектори працювали «у полях», роботодавці масово почали надсилати до податкової повідомлення про оформлення трудових відносин.

Далі, пообіцяв урядовець, будуть проводитися рейди на підприємствах будівельної галузі, сільського господарства, транспорту.

Виконано за допомогою Disqus